Адаптивний карантин триватиме до кінця 2021 року

2021-09-22

Адаптивний карантин триватиме до кінця 2021 року

Кабмін на засіданні 20 вересня ухвалив рішення продовжити адаптивний карантин і режим надзвичайної ситуації до 31 грудня 2021 року.

21 вересня відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Державна комісія оголосила, що з 23 вересня в усіх регіонах України діятиме «жовтий» рівень епідемічної небезпеки.

Карантинні обмеження за «жовтого» рівня епіднебезпеки:

• заборонено проводити масові заходи за участю понад однієї особи на 4 м2 площі території або наповненістю залів понад дві третини місць у кожному окремому залі;

• у закладі громадського харчування може перебувати не більше ніж чотири особи за столиком, а відстань між столами — мінімум 1,5 м;

• кінотеатри й інші заклади культури працюватимуть із заповненістю залів менше за дві третини місць або 50% місць у кожному окремому залі;

• спортивні зали та фітнес-центри працюватимуть лише в разі обмеження кількості відвідувачів із розрахунку одна особа на 10 м2 площі.

Обмеження «жовтого» рівня епіднебезпеки не застосовуватимуть, якщо всі учасники (відвідувачі) і щонайменше 80% організаторів масових заходів, працівників кафе та ресторанів, кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів і басейнів матимуть хоча б одне щеплення або чинний (72 год) результат ПЛР- чи експрес-тестування. Кінцеве рішення про те, чи надавати послуги тільки вакцинованим, чи дотримувати всіх карантинних обмежень, залишається за власником.

Щоб верифікувати безпечність відвідувачів чи працівників закладів (крім освіти), тимчасово слід користуватися:

• міжнародними свідоцтвами;

• «жовтими» чи «зеленими» внутрішніми COVID-сертифікатами;

• довідкою 063/о (картка профілактичних щеплень);

• чинною довідкою про негативний результат (72 год) ПЛР-тесту чи експрес-тестування на антиген.

+

Заклади освіти працюватимуть за умови наявності не менше як у 80% працівників хоча б одного щеплення. Для верифікації безпечності працівників освіти приймають міжнародні свідоцтва та COVID-сертифікати.

Кiлькiсть переглядiв: 88

Коментарi