Майстер-клас по народному декоративно-прикладному мистецтву

2015-10-21

У дошкільному закладі у рамках співпраці з Черкаським обласним інститутом післядипломної освіти педагогічних працівників було проведено майстер-клас по народному декоративно-прикладному мистецтву. Творча зустріч розпочалася з виступу методиста лабораторії початкової та дошкільної освіти ЧОІПОПП Ванько К.І. та завідувача дошкільного закладу №41 «Дударик» Тябут Л.Г.

/Files/images/SAM_5.JPG

До уваги учасників майстер-класу була створена виставка творів народних майстрів./Files/images/SAM_2.JPG

Вихователь Якущенко Л.В. підготувала презентацію «Види українського народного декоративно-прикладного мистецтва».

Вихователь-методист Поліщук І.П. провела майстер-клас з виготовлення народної керамічної іграшки.

Серед іграшок найбільш поширеними та улюбленими в Україні, як у
минулому, так і нині, є керамічні іграшки. Колись вони мали охоронне,
захисне значення. Вважалося, що такі іграшки, а , особливо, ті, які свистять чи мають інші шумові ефекти, відганяють від дітей злих духів, сили зла. Присутні спробували самостійно виготовити коника, який буде прекрасною згадкою та веселою забавкою.

Майстер-клас з виготовлення народної вузликової іграшки провела вихователь Коваленко В.О.

Виготовлення вузликової іграшки як виду декоративно-ужиткового мистецтва та народної творчості сприяє не тільки стимулюванню інтересів, формуванню естетичних смаків, розвитку художньо-образного мислення, спеціальних умінь та навичок, а й прилученню дітей до народних традицій, звичаїв, естетичного освоєння підвалин національної духовної культури, прищеплення любові та шани до цього самобутнього виду народної творчості.

Кiлькiсть переглядiв: 195

Коментарi