ПІДГОТОВКА ДО ДНЯ ПРАПОРА У САДОЧКУ

2014-08-15

Вихованці садочка "Дударик" власноруч виготовляють синьо-жовті стяги. І ними прикрашають усе довкола. Брати з дітлахів приклад у мерії закликають усіх містян. Аби прийдешній День Незалежності був справді патріотичним. Вікторія Хамаза детальніше.

– Прапор – це символ країни!

Від стягу до герба. Про національні символи ця малеча знає все.

– Бери жовту смужку й намазуй краєчки клеєм по краю.

Трохи клею, жовто-синього паперу та любові до України. За лічені хвилини малеча створює ось такі міні-стяги.

Ніка, вихованка садочка: "Дуже подобається наш прапор, бо в ньому гарні кольори. Прапорцями буду прикрашати свою кімнату, будинок, вулицю".

Богдан, вихованець садочка: "Пісок, сонце, тепло. Верхня смуга синя – це вода, чисте повітря і все чисте у світі".

Не зволікаючи, малюки прикрашають прапорцями сходи в садочку. Таку акцію тут проводять до прийдешніх державних свят. Батьки, кажуть у садочку, тільки за.

Любов Тябут, завідувач садочка № 41 "Дударик": "У зрозумілій для дітей формі ми стараємося подати історію прапора, що означають кольори на ньому, бережне ставлення до державної символіки. Діти сказали, що навчать робити прапорці батьків і вдома балкончики квартир також прикрасять".

Одягнути все довкола в кольори свободи закликають черкасців і в мерії. До Дня Прапора та Незалежності. Ще й так висловити свою любов до України.

Марина Бакланова, директор департаменту освіти та гуманітарної політики ЧМР:"Дуже хотілося б прикрасити наше місто прапорами, зробленими власноруч разом із дітьми, батьками, сусідами. Для того, щоб об’єднати родини, громаду навколо ідеї патріотизму".

Дітлахи в цьому садочку майструватимуть прапорці й надалі. Аби синьо-жовтим стало подвір’я та все всередині.

Ніка, вихованка садочка: "Як день золотий, з неба і сонця наш прапор ясний".

За матеріалами ТРК «VІKKA»

http://vikka.ua/news/95608-cherkaski-ditlahi-perevdyagayut-misto-v-kolori-svobodi.htm

Кiлькiсть переглядiв: 181

Коментарi